Fit desery i słodkości

Racuchy na bazie owsianki z jabłkiem

Racuchy na bazie owsianki z jabłkiem

Płatki owsiane to bogactwo błonnika, który spełnia wiele istotnych funkcji w Naszym organizmie m.in. reguluje perystaltykę jelit, wiąże metale ciężkie i jest źródłem kwasu masłowego stanowiącego pożywkę dla bakterii.

 

Nasze danie zawiera 428 kcal.

Składniki:
  • 15 – 20g płatków owsianych górskich
  • 2 – 3 jajka
  • 20 g jogurt naturalny
  • 25 g jabłka
  • 3 g cynamonu
  • 6 g oleju rzepakowego

Wykonanie:

Miksujemy płatki owsiane, jajka, cynamon oraz jogurt. Jabłka myjemy, odkrawamy ćwiartkę i kroimy w talarki. Rozgrzewamy na patelni teflonowej olej. Nakładamy placuszki, każdy wieńcząc cząstką jabłka. Smażymy pod przykryciem na małym ogniu.

Autor:
Marta Urbańska
Wstecz