Fit desery i słodkości
Racuchy na bazie owsianki z jabłkiem
Płatki owsiane to bogactwo błonnika, który spełnia wiele istotnych funkcji w Naszym organizmie m.in. reguluje perystaltykę jelit, wiąże metale ciężkie i jest źródłem kwasu masłowego stanowiącego pożywkę dla bakterii.
Nasze danie zawiera 428 kcal.
Składniki:
- 15 – 20g płatków owsianych górskich
- 2 – 3 jajka
- 20 g jogurt naturalny
- 25 g jabłka
- 3 g cynamonu
- 6 g oleju rzepakowego
Wykonanie:
Miksujemy płatki owsiane, jajka, cynamon oraz jogurt. Jabłka myjemy, odkrawamy ćwiartkę i kroimy w talarki. Rozgrzewamy na patelni teflonowej olej. Nakładamy placuszki, każdy wieńcząc cząstką jabłka. Smażymy pod przykryciem na małym ogniu.

Wstecz