Śniadania i kolacje

Pasta jajeczna bez majonezu

Pasta jajeczna bez majonezu

Jaja to świetne źródło łatwo przyswajalnego białka w tym albumin. Są dobrym wyborem w każdej codziennej diecie. Szczególnie ważne w diecie sportowców. Osoby , które maja problemy z mała ilościa lub łamliwością włosów jaja będą idealne, bo żółtyko zawiera biotynę, która jest niezbędna dla zdrowo wyglądających włosów.

Składniki:
  • 60 g Jajo kurze całe (1szt)
  • 60 g Serek kanapkowy np.naTurek lub president
  • 70 g Tuńczyk w sosie własnym z puszki (1/2 puszki)
  • sól, pieprz
  • szczypior

Ugotowane jajo na twarodo obrac i wygniesć z serkiem, Tuńczyka odsaczyć z zalewy i dodac do pasty. Paste doprawić solą i pieprzem. Pastę podać ze swieżym szczypiorem i pieczywem.

Autor:
Marta Urbańska
Wstecz